Koneistamoon uusi tuotantoesimies

Kokenut metallialan ammattilainen Minna Tapiainen aloitti työt TITRYn koneistamossa marraskuussa.

Koneistamon uusi tuotantoesimies Minna Tapiainen harrastuksensa moottoripyöräilyn äärellä.
Minna Tapiainen tunnustautuu kesäihmiseksi ja touhuaa mielellään autojen ja moottoripyörien parissa. 

TITRYn koneistamossa eletään kiireisiä aikoja ja tuore tuotantoesimies Minna Tapiainen onkin päässyt heti sorvin ääreen, kirjaimellisesti. Erilaisissa metallihommissa viimeiset 15 vuotta toiminut Tapiainen kertoo viihtyneensä TITRYssä hyvin.

– Vastaanotto TITRYssä on ollut lämmin ja olen iloisesti yllättynyt siitä, kuinka oma-aloitteista ja työstään innostunutta väkeä meillä koneistamossa on, marraskuussa työt TITRYssä aloittanut Tapiainen kertoo.

TITRYn toiminnan ytimessä on osatyökykyisten työllistäminen. Pitkän kokemuksen niin koneistus- kuin työnjohtotehtävistäkin omaava Tapiainen toivoo, että työntekijät saavat TITRYstä eväitä paitsi työelämään myös omaan elämänhallintaan.

-Osa työkokeilijoista ja opiskelijoista on meillä vain lyhyen aikaa hakemassa vauhtia työelämään  ja pidän tärkeänä, että saamme heille annettua mahdollisimman hyvän pohjan tulevassa ammatissaan menestymiseen.

Uusi työstökeskus

Yhdessä koneistamon tuotantopäällikkö Marko Leppäsen kanssa Tapiainen on jo lähtenyt työstämään ideoita, miten koneistamon toimintoja ryhdytään kehittämään, esimerkiksi mittalaitteiden huollon ja tuotantotilojen toiminnallisuuden osalta.

-Myös koneistamon henkilöstöltä on saatu hyviä ideoita, Tapiainen kiittelee.

Joulukuun lopulla koneistamoon saapuu uusin investointi, moderni Akira-Seiki V3XP -työstökeskus, jonka myötä töitä saadaan jatkossa jaettua useammalle koneelle.

-Odotan innolla uuden työstökoneen saapumista. Sen avulla pystymme ottamaan entistä monipuolisempia töitä vastaan. Ajanmukainen työstökeskus lisää merkittävästi tuotantokapasiteettia ja vahvistaa uskottavuuttamme myös asiakkaiden silmissä. Investointi vie koneistamoa ison askeleen eteenpäin, Tapiainen iloitsee.

Vapaa-ajalla Tapiainen puuhailee mielellään autojen, moottoripyörien ja haulikkoammunnan parissa, tai remontoi Meri-Porissa sijaitsevaa mökkiään. Myös musiikki on tämän paljasjalkaisen tamperelaisen sydäntä lähellä.

– Kantri, blues ja metalli on minulle ”pyhä kolminaisuus”, Tapiainen naurahtaa.

20.12.2022