Painoalalta pakkaamoon

Pakkaamon uusi tiimiesimies Tiina Walden on paljasjalkainen tamperelainen, jolla on monipuolinen työtausta painoalalla. 

Tiina Walden järjestelemässä verkkokauppapalvelun tuotteita TITRYn pakkaamossa.
Tiina Walden järjestelemässä verkkokauppapalvelun tuotteita TITRYn pakkaamossa.

Tiina kertoo päätyneensä insinööriksi ”pitkän kaavan mukaan”. Ensin hän suoritti lukion, sitten graafisen alan opinnot ammattikoulussa, minkä jälkeen hän ehti työskennellä jonkin aikaa painotaloissa muun muassa peistarina ja filmiasemoijana ennen hakeutumistaan painoteknologian insinöörikoulutukseen.

Yli 25 kirjapainomaailmassa vietetyn vuoden aikana Tiina ehti nähdä alan kehityskulun offsetpainosta digipainoon ja käsin tekemisestä yhä kasvavaan digitalisaatioon. Tiinan työnkuva koostui etenkin myynnistä, asiakaspalvelusta ja tarjouslaskennasta. Myynti ei kuitenkaan tuntunut missään vaiheessa omalta jutulta:

”En ole myyjä. Tekeminen ja työn ääressä oleminen on enemmän minua. Olen sellainen teknisten asioitten ihminen.”

Uuden äärellä

Kun alan vaihto tuli ajankohtaiseksi, Tiina haki uralleen uutta suuntaa toiminnan johtamiseen ja kehittämiseen valmentavasta Lean-asiantuntijakoulutuksesta. Lean-ajattelussa kehitystyötä tehdään jatkuvasti osana toimintaa ja tavoitteena on prosessien hiominen mahdollisimman sujuviksi ja hukan poistaminen.

Tätä osaamista Tiina pääsee soveltamaan nyt käytännössä TITRYn pakkaamossa. Ensivaikutelma uudesta työpaikasta on ollut virkistävä.

”Työ TITRYssä on hyvin erilaista kuin mitä olen ennen tehnyt”, Tiina kertoo.

Esimerkiksi verkkokaupan lähetyspalvelu on kokonaan oma maailmansa, joka on Tiinalle täysin uutta:

”Se on todella mielenkiintoista ja sitä on kiva tehdä!”

Sisäistettävää on luonnollisesti vielä paljon ja oma rooli muotoutuu ajan mittaan. Edellisestä työnjohtokokemuksesta Tiinalla on aikaa, mutta tavoitteena on löytää pakkaamon porukan kanssa hyvä yhdessä tekemisen malli, jotta töihin on kaikkien mukava tulla.

"Täällä tehdään arvokasta työtä. On hienoa, että täällä jokainen voi löytää oman paikkansa ja sen oman tekemisen kipinän.”
Tiina Walden
Pakkaamon tiimiesimies, TITRY ry

Tärkeää työtä ihanien ihmisten kanssa

TITRYn rooli vaikeammin työllistettävien työllistäjänä oli yksi tekijä, joka houkutti Tiinan taloon:

”Täällä tehdään arvokasta työtä. On hienoa, että täällä jokainen voi löytää oman paikkansa ja sen oman tekemisen kipinän.”

Uuteen työhön sopeutumisessa Tiinalle on ollut iso apu siitä, että työtoverit tarjoavat auliisti apua ja vastaavat mielellään, jos on kysyttävää.

”Tämä on lämminhenkinen paikka ja ihmiset ovat sympaattisia. Heidän kanssaan on ihana tehdä työtä”, Tiina kehuu.

4.10.2021