Yli kaksi vuosikymmentä rautaista yhteistyötä

TITRYllä on useita pitkäaikaisia ja uskollisia asiakkaita, joiden kanssa yhteistyö on hioutunut vuosien saatossa. Urjala Works Oy:n kanssa yhteistyö on jatkunut jo yli kahden vuosikymmenen ajan.

TITRYn ja Urjala Worksin henkilöstöä yhteiskuvassa.
TITRYn koneistamon tuotantopäällikkö Marko Leppänen (oik.) ja toimitusjohtaja Jaana Jääheimo kävivät vierailulla Urjala Works Oy:n Laukeelan tehtaalla päivittämässä laatuasioita ja tulevia kehityssuunnitelmia. Oppaina toimivat Urjala Worksin tuotantojohtaja Teemu Reunanen (vas.), liiketoimintajohtaja Hannu Koivula ja toimitusjohtaja Jyrki Salo.

TITRYn koneistamon pitkäaikaisin asiakas Urjala Works Oy on teräsrakenteiden ammattilainen ja keskiraskas konepaja, jonka tuotteita ovat koneiden ja laitteiden teräsrakenteet, komponentit ja kokonaisuudet.

– Urjala Worksin ja TITRYn yhteistyö alkoi vuonna 2002, kun silloinen työnjohtaja Timo Tarkki otti meihin yhteyttä ja tarjosi TITRYn palveluja, Urjala Worksin liiketoimintajohtaja Hannu Koivula kertoo.

Pitkän asiakassuhteen avain on ollut hyvin sujunut yhteistyö sekä tuotekannan sopivuus.

– Tuotteiden sopivuus TITRYn tuotantoon sekä niiden tarve omassa toimintaympäristössämme ovat sopineet hyvin yhteen. Tuotekanta on vuosien varrella hieman muuttunut uusien suunnittelujen myötä, mutta pysynyt kuitenkin riittävän samanlaisena, joten yhteistyön jatkuvuus on ollut luontevaa, Koivula summaa.

TITRY toimittaa Urjala Worksille koneistettuja osia, jotka asennetaan Urjala Worksin valmistamiin laitteisiin, valtaosin nosturiteollisuuteen. TITRYn valttikortteja ovat ketteryys ja joustavat toimitukset.

– Pienenä koneistamona olemme nopea ja ketterä toimija ja tarvittaessa tavara saadaan Pirkanmaalle perille jopa tunneissa, kertoo TITRYn koneistamon tuotantopäällikkö Marko Leppänen.

Yhteiskuntavastuu tärkeällä sijalla

Urjala Worksissa ollaan tyytyväisiä vuosien varrella hioutuneeseen yhteistyöhön TITRYn kanssa.

– Vakiotuotteiden saanti on ollut hyvää ja TITRYltä pienet erikoisemmat erätkin onnistuvat, Hannu Koivula kertoo.

Myös TITRYn Marko Leppänen kehuu yhteistyötä mutkattomaksi ja sujuvaksi.

– Yhteistyö on hioutunut yli 20 vuoden aikana saumattomaksi ja tuotteet sopivat hyvin tuotantoomme. Urjala Works on meille merkittävä ja tärkeä asiakas työllistäen noin kolmasosan koneistamomme työntekijöistä joka kuukausi, Leppänen arvioi.

Yhteistä TITRYlle ja Urjala Worksille ovat panostukset yhteiskuntavastuuseen ja laatuun. TITRY ry:n yhdistyssääntöjen mukainen tehtävä on osatyökykyisten työllistymisen edistäminen, mikä on osaltaan painanut Urjala Worksin vaakakupissa yhteistyökumppanin valinnassa.

– Se, että TITRY työllistää osatyökykyisiä, on ollut meille tärkeä kriteeri yhteistyölle. Näin pystymme paremmin ja konkreettisemmin osallistumaan osaltamme yhteiskuntavastuuseen, Hannu Koivula summaa.

"Se, että TITRY työllistää osatyökykyisiä, on ollut meille tärkeä kriteeri yhteistyölle.”
Hannu Koivula
Liiketoimintajohtaja, Urjala Works Oy

Piristystä taantuman jälkeen

Taantuma on ravistellut koneenrakennusalaa, mutta Marko Leppänen on toiveikas, että pientä nousua olisi luvassa syksyllä.

– Suomalaiset konepajat tekevät isoja koneita ja laitteita, ja niiden investoinneille antaisi voimaa EKP:n koron lasku. Toki se olisi myös kotimarkkinoita piristävä toimi.

Myös Urjala Worksissa tilanne on vakaa.

– Koronan iskiessä lasku tilauskannassa oli merkittävä, mutta sen jälkeen tilanne on korjaantunut ja viime vuosina tuotantomme on ollut hyvällä tasolla. Olemme pystyneet pitämään väen töissä ja tekemään myös investointeja uusiin tuotantolaitteisiin, Koivula iloitsee.

Etsitkö luotettavaa kumppania metalliteollisuuden alihankintaan? TITRYn koneistamossa valmistuvat niin liittimet, erikoisruuvit, venttiilien lohkot, akselit kuin erilaiset holkitkin ja työstämme muovin lisäksi kutakuinkin kaikkia metalleja. Ota yhteyttä: tuotantopäällikkö Marko Leppänen, marko.leppanen(at)titry.com, p. 045 2688 202.