TITRYn 60-vuotisuutta juhlittiin Raatihuoneella

Tampereen Lielahdessa sijaitseva TITRY ry on työllistänyt osatyökykyisiä – tai nykytermein täsmätyökykyisiä – jo kuuden vuosikymmenen ajan. 

TITRYn historia sai alkunsa vuonna 1963, kun joukko paikallisten invalidijärjestöjen edustajia kokoontui tarkoituksenaan ryhtyä työllistämään sellaisia vaikeavammaisia invalideja, jotka eivät saaneet töitä avoimilta työmarkkinoilta. 

Yhdistykseen työllistämisasiamieheksi palkattu Matti Hakala onnistui jo ensimmäisten kuukausien aikana löytämään työtä 40 invalidille.

– Juhlimme tänä vuonna 60:ttä toimintavuottamme. Osatyökykyisten työllistäminen on ollut toiminnan ytimessä alusta lähtien ja teemme monipuolista yhteistyötä Tampereen kaupungin työllisyyspalveluiden sekä eri oppilaitosten ja sidosryhmien kanssa asian edistämiseksi”, kertoo TITRYä vuodesta 2016 lähtien johtanut Jaana Jääheimo.

TITRY ry:n toimitusjohtaja Jaana Jääheimo, hallituksen puheenjohtaja Saara Unnanlahti sekä Tampereen kaupungin työllisyysjohtaja Regina Saari ottivat juhlavieraita vastaan Raatihuoneella 21.9.2023.

60 vuotta osatyökykyisten asialla

60-vuotisjuhlavuoden kunniaksi järjestettiin juhlavastaanotto Tampereen Raatihuoneella 21.9.2023. Vieraiden joukossa oli niin nykyisiä kuin entisiäkin johtajia, työntekijöitä, luottamushenkilöitä, asiakkaita sekä yhteistyökumppaneita.

Tilaisuuden avaussanat lausui TITRY ry:n hallituksen puheenjohtajana vuoden 2023 alusta toiminut Saara Unnanlahti ja juhlapuhujina kuultiin ajatuksia niin entiseltä hallituksen puheenjohtaja Seppo Rantaselta kuin Tampereen kaupungin työllisyysjohtaja Regina Saarelta.

Tampereen Invalidien Työtuki ry TITRYn 50-vuotishistoriikki ilmestyi vuonna 2013. Alkuvuonna 2024 julkaistaan sille jatkoksi 60-vuotishistoriikki, joka kertoo tiiviisti yhdistyksen alkuvaiheista, mutta keskittyy erityisesti matkaan viisikymmenvuotiaasta kuusikymmenvuotiaaksi TITRYksi. Kymmenen viime vuoden etappi on ollut ison muutoksen ja vahvan eteenpäinmenon aikaa.

"Osatyökykyisten työllistäminen on ollut toiminnan ytimessä alusta lähtien ja teemme monipuolista yhteistyötä Tampereen kaupungin työllisyyspalveluiden sekä eri oppilaitosten ja sidosryhmien kanssa asian edistämiseksi.”
Jaana Jääheimo
Toimitusjohtaja, TITRY ry

Tekijänsä mukaisia töitä

TITRY on tuotannollinen työkeskus, jota ylläpitää 11 tamperelaista vammaisjärjestöä. Tarjolla on erilaisia matalan kynnyksen työtehtäviä koneistamossa, ompelimossa, pakkaamossa ja verkkokaupan lähetyspalvelussa.

– Meidät voisi asemoida välityömarkkinaksi, sillä tehtävämme on auttaa ihmisiä eteenpäin työllistymisen polulla esimerkiksi pidemmän työttömyysjakson jälkeen. Suurin osa työllistettävistä on meillä 1–6 kk pituisen jakson hakien vauhtia työllistymiseen avoimille työmarkkinoille, toimitusjohtaja Jaana Jääheimo kertoo.

Kuukausittain TITRY työllistää noin 50 työntekijää, työkokeilijaa, opiskelijaa, työssäoppijaa ja ammatillisen kuntoutuksen piirissä olevaa.

– Meille on tärkeää, että voimme tarjota sellaisia tehtäviä, joissa työn vaatimukset vastaavat henkilön työkykyä ja osaamista. Näin työn avulla on mahdollista löytää ja kehittää vahvuuksiaan ja osaamistaan sekä kokea työssään onnistumisen tunteita, Jääheimo summaa.

21.12.2023

TITRY ry 60-vuotisjuhla Tampereen Raatihuoneella 21.9.2023